Tulossa: Sovittelujournalismin käsikirja + uudet työpajat

Verkkokäsikirja julkaistaan, järjestämme keskustelutilaisuuden, striimaamme netissä ja puhumme radiossa. Tutustu sovittelujournalismiin ja ilmoittaudu mukaan tammikuussa aloittavaan työpajaan Tampereella!

Ylpeinä ilmoitamme, että Sovittelujournalismin käsikirja on 20.11. alkaen luettavissa osoitteessa http://www.sovittelujournalismi.fi/. Verkkokäsikirja on suunniteltu kätevästi käytettäväksi myös mobiililaitteilla. Paperin ystävät voivat ladata käsikirjan myös PDF-muodossa.

Toivomme, että käsikirja palvelee toimittajia ja muita viestinnän ammattilaisia, alan opiskelijoita, sovittelevasta vuorovaikutuksesta kiinnostuneita ja tietenkin ketä tahansa lukijaa, joka on kiinnostunut dialogisuuden kysymyksistä ja median roolista yhteiskunnassa.

Käsikirjassa käydään läpi, miksi ja miten sovittelun oppeja voi soveltaa myös journalistisessa työssä. Annamme konkreettisia vinkkejä ja työkaluja journalistisen työprosessin eri vaiheisiin ja käytämme esimerkkeinä sovittelujournalismin työpajoissa syntyneitä kokeilujuttuja.

Käsikirja perustuu tutkijoiden ja toimittajien tiiviiseen yhteistyöhön ja on näin kiinni erilaisten journalistien ja toimitusten arjessa. Me kirjan kokoamisesta vastanneet tutkijat olemme syvästi kiitollisia kaikille kymmenille kumppaneille, jotka ovat eri tavoin antaneet panoksensa tähän kokonaisuuteen kuluneiden parin vuoden aikana!

Keskustelua käsikirjasta livenä ja netissä

Käsikirjan julkaisua juhlistaaksemme järjestämme yhteistyössä Journalistiliiton kanssa keskustelutilaisuuden Helsingissä 21.11. Vielä muutama mahtuu mukaan! Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautumislomake täällä: http://journalistiliitto.fi/fi/tapahtuma/mita-sovittelujournalismi-on-ja-miten-sita-tehdaan-21-11/

Jos et pääse paikalle, avaa hankkeemme YouTube-kanava! Keskustelutilaisuus striimataan suorana (21.11. klo 17.00 alkaen).

Laura ja Mikko kävivät myös juttelemassa sovittelujournalismista ja käsikirjasta Radio Moreenin Tutkain-ohjelmassa. Ohjelma esitetään tänään keskiviikkona 8.11. klo 15.03-15.30, ja myöhemmin ohjelma löytyy tallenteena SoundCloudista.

Uudet työpajat alkuvuodesta 2018

Ja nyt huomio – sinäkin voit päästä mukaan! Järjestämme uuden työpajojen sarjan Tampereella alkuvuodesta 2018. Pääsemme yhdessä hyödyntämään tuoretta käsikirjaa ja muita kertyneitä kokemuksia ja verkostoja. Ideoimme ja toteutamme yhdessä journalistisia projekteja osallistujien itse valitsemista aiheista. Tarjolla on siis mahdollisuus saada kollegiaalista tukea ja konkreettista apua oman ammattitaidon ja kotitoimituksen journalististen käytäntöjen kehittämiseen.

Journalisteille suunnattuna täydennyskoulutuksena toteutettava sovittelujournalismin kurssi on maksullinen. Ilmoittaudu täällä: http://taydennyskoulutus.uta.fi/2017/08/sovittelujournalismin-tyopaja/

Työpajoihin osallistuu opiskelijoita Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunnasta. Heille kurssi on ilmainen. Opiskelijat voivat ilmoittautua kurssille marraskuun 24. päivään asti – opiskelija, katso ohjeet täältä!

sojopajat2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s