Onko tässä vuoden journalistinen teko? Maaseudun Tulevaisuuden ja Vihreän Langan yhteinen sojojuttu ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi!

Sovittelujournalismi-hankkeen työpajoista on syntynyt monia hienoja juttuja, kokemuksia, verkostoja ja ennen muuta tuoreita ja rohkeita ajatuksia. Nyt upeiden tulosten kruunuksi liitetään myös Vuoden journalistinen teko -ehdokkuus. Vihreän Langan ja Maaseudun Tulevaisuuden yhteisprojektina toteutettu juttu on ehdolla nimenomaan ennakkoluulottoman yhteistyön ansiosta. Tämän bloggauksen lopusta löydät linkit myös itse juttuihin!

Sovittelujournalismin työpajoissa ideoitu ja Maaseudun Tulevaisuuden toimittajan Kaijaleena Runstenin ja Vihreän Langan päätoimittajan Riikka Suomisen yhteistyönä syntynyt juttukokonaisuus ”Vegaani maitotilalla” on ehdolla Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden journalistinen teko -kategoriassa.

Merkillepantavaa on, että toimittajien lisäksi ehdokkaiksi on nimetty myös jutun haastateltavat, maitotilallinen Harri Tuomainen ja vegaani Aleksi Kallioja, sekä kuvaaja Lari Lievonen. Tämä kuvaa hyvin juttuprojektin kantavana voimana ollutta avoimuuden, yhdessä tekemisen ja luottamuksen ilmapiiriä, mikä teki siitä ehdokkuuden arvoisen. Kuten ehdokkuuden perusteluissa todetaan: ”Juttu muistutti, että niin juttujen kohteiden, yleisöjen kuin mediankin on tärkeää astua myös omien kupliensa ulkopuolelle.”

Sovittelujournalismi-hankkeen puolesta onnittelemme täydestä sydämestämme erityisesti Kaijaleenaa ja Riikkaa, jotka osallistuivat työpajoihimme ja osoittivat molemmille tärkeän aiheen äärellä älykästä ennakkoluulottomuutta sekä arvostusta ja luottamusta lukijoitaan kohtaan.

Samalla kiitoksen ansaitsevat myös muut työpajoihin osallistuneet toimittajat, jotka olivat mukana kommentoimassa ja rohkaisemassa, kun ensimmäisiä ideoita tämän(kin) jutun aiheeksi pyöriteltiin.

Alkuperäisiin juttuihin voit tutustua täällä: Maaseudun Tulevaisuus ja Vihreä Lanka

Juttujen julkaisun yhteydessä Kaijaleena Runsten avasi projektin taustoja Uutistausta-tekstissään

Riikka Suominen pohtii sovittelujournalismin mahdollisuuksia Toim. huom. -kolumnissaan

Vihreän Langan uutinen Vuoden journalistinen teko -ehdokkuudesta

Maaseudun Tulevaisuuden uutinen Vuoden journalistinen teko -ehdokkuudesta

Me Sovittelujournalismi-hankkeen tutkijat olemme käsitelleet juttuprojektia mm. Koneen säätiön Jakautuuko Suomi -sarjassa joulukuussa ilmestyneessä artikkelissamme

Vegaani maitotilalla -juttukokonaisuus on myös yksi case-esimerkeistä Sovittelujournalismin käsikirjassa. Käsikirja on kokonaan verkossa luettavissa, sen avulla voi tutustua hankkeen oppeihin laajemminkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s