Työpajat lähestyvät!

Hankkeemme työpajat käynnistyvät muutaman viikon kuluttua Helsingissä ja Oulussa. Osallistujille on lähetetty infokirje ensimmäistä tapaamista varten, pian nähdään! Muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa toivomme voivamme jatkaa keskustelua vaikkapa täällä blogissa tai Twitterissä (@sojohanke, #sovittelujournalismi). Ensi tammikuussa alkavista Tampereen ja Lappeenrannan työpajoista voi kysellä myös – Itä-Suomessa onkin ollut vielä hiljaista!

Kiitos vielä kaikille yhteydenotoista. Kun suunnittelimme tätä hanketta, emme tietenkään voineet olla varmoja, millaisen vastaanoton ideamme saisi ”kentällä”.  Meillähän ei ole valmiita ratkaisuja eikä tutkimustuloksia jaettavaksi, vaan sovittelujournalismia lähdetään yhdessä kehittämään ja kokeilemaan. Olemme kuitenkin saaneet paljon innostunutta, jopa toiveikasta palautetta (ja jonkin verran myös hienovaraista epäilyä), vaikka olemme vasta pääsemässä liikkeelle. Ilmeisesti siis osumme jonkinlaiseen ajan hermoon: eri alojen journalistit hyvin monenlaisista medioista ovat vastanneet kutsuumme, mikä tuntuu kertovan siitä, että tarvetta julkisen keskustelukulttuurin kehittämiselle koetaan nyt laajalti.

Esittelimme hankettamme myös Median ja viestinnän tutkimuksen päivillä Helsingissä 8.-9. huhtikuuta. Myös tutkijakollegat osoittivat tukea ja kiinnostusta – ja esittivät samoja kysymyksiä, mitä itsekin kysymme. Sopiiko sovittelu kaikille tai kaikkiin aiheisiin? Millä tasoilla ja missä eri vaiheissa journalismi tai journalisti voi pyrkiä sovittelevaan rooliin? Tutkimuspäivien yleinen teema oli ”luottamus”, ja luottamuksen rakentamisesta ja ylläpitämisestähän sovittelussa lopulta on kysymys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s